Zomerschoenen

Totstandkoming

Het idee voor dezel column ontstond na een rondje winkelen met zoonlief. We deden een poging winterschoenen te kopen, iets wat in december vrij normaal zou moeten zijn. Groot was mijn ergernis toen ik merkte dat de schappen al vol zomerschoenen stonden.
Toen niet veel later een oproep van Aquazz kwam om een column te schrijven voor een wedstrijd, stuurde ik deze in. Mijn column behoorde tot de 100 beste inzendingen en werd opgenomen in de bundel “Een Rits Columns”.

 

Zomerschoenen

Vol goede moed gingen mijn vierjarige zoon en ik de laatste dag van 2010 naar de stad. Behalve ballonnen en taart voor zijn bijna jarige zus zouden we schoenen voor hem kopen. Omdat de uitverkoop al begonnen was dacht ik een goede slag te kunnen slaan.
Eerst worstelden we ons langs de onuitputtelijke voorraad meisjesschoenen. Zoonlief was het niet helemaal met mij eens, maar naar mijn smaak waren ze iets te roze en bloemig voor een jongen. Aangekomen bij de jongensschoenen dacht ik dat ik droomde. Mijn verlangen naar warmere temperaturen moest me naar het hoofd zijn gestegen. Ik kneep mezelf. Au. Ik droomde niet. Tussen een enkele winterschoen waar inmiddels een laagje stof op zat, stonden rijen zomerschoenen. Sandalen, sneakers en gympen in lichte zomerse kleuren.

Elk jaar  verbaas ik me er weer over dat de zomerschoenen al zo vroeg in de winkels liggen, maar ik had ze nog niet eerder in december al gezien. Kijkt men zo reikhalzend uit naar de zomer dat men, als de eerste sneeuw krakend onder onze voeten ligt, massaal zomerschoenen wil kopen? Zomerschoenen, gekocht in de winter, te klein in de zomer? Ik weet niet hoe het bij andere kinderen gaat, maar de voeten van mijn kroost groeien onvoorspelbaar. Ze kunnen maandenlang met dezelfde maat doen, om dan ineens een flinke groeispurt te maken. Ik heb in de winter geen idee wat voor maat schoenen mijn schatjes in de zomer hebben. Dat is wel een groot probleem want als het net zomer begint te worden… Ja, u raadt het goed, dan liggen de winterschoenen in de winkel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s