Pers

Het interview voor de schoolkrant van School B. Geschreven door Tanya Commandeur.

Het artikel dat vrijdag 30 september in de Steenwijker Courant stond. Geschreven door Esther Boersma.

Persbericht

Dit is het persbericht dat mijn uitgever de wereld in heeft gestuurd om aandacht te vragen voor mijn boek.

Mijn oma is een engel

Het lijkt bijna onvermijdelijk. Iedereen krijgt er in zijn of haar omgeving wel mee te maken. Een familielid, een vriendin, een buurvrouw, een kennis. Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Wij volwassenen weten vaak al geen raad met onze gevoelens als we horen dat onze naasten de strijd aan moeten gaan met borstkanker, voor kinderen is het dan al helemaal moeilijk.

‘Jasper is naar boven gevlucht. Hij wil niet weten dat zijn lieve oma heel erg ziek is en dat de ontsteking in haar borst meer is dan een ontsteking. Dat het een tumor is. Tumor is kanker en van kanker ga je dood. Doodgaan hoort bij oude mensen. Oma is wel bijna bejaard, maar nog lang geen honderd. Nee hoor, dat oma kanker heeft is een grote leugen.’

Dit is een citaat uit het binnenkort bij 248media uitgeverij te verschijnen boek Mijn oma is een engel van auteur Marije Onstenk.

De stoere, gekke, maar vooral lieve oma van Jasper is ziek. Heel erg ziek. Ze heeft kanker. Jasper weet niet veel van kanker, maar wel dat de kans groot is dat je er dood aan gaat.

De gevoelens van Jasper en het ziekteproces van oma worden afgewisseld met herinneringen aan logeerfeesten en uitstapjes.

Na oma’s overlijden is het verhaal niet afgelopen. Er moet veel geregeld worden voor de uitvaart. En waarom lijkt het alsof papa en mama opgelucht zijn nu oma dood is, ze hielden toch van haar?

Wij, 248media uitgeverij, hebben ervoor gekozen om het boek uit te laten komen in de maand oktober, Maand van de Borstkanker. De boekpresentatie zal maandag 3 oktober 2011 plaatsvinden in Grand Café De Rechter in Steenwijk om 16.30 uur. Burgemeester Marja van der Tas van Steenwijkerland zal het eerste exemplaar overhandigen aan Marije Onstenk.

De in Steenwijk woonachtige auteur Marije Onstenk heeft dit verhaal gebaseerd op haar eigen ervaringen. Ze woont samen met haar man en vijf kinderen. Liefde, leven en dood zijn belangrijke thema’s in haar leven en werk. Marije deed eerder mee aan schrijfwedstrijden, met een bijzonder goed resultaat. In het kader van de columnwedstrijd van uitgeverij aquaZZ werd haar column opgenomen in de bundel Een rits columns, bij de aquaZZ sonnettenwedstrijd werd haar sonnet opgenomen in de bundel Zzonnettenhof en ter gelegenheid van de wedstrijd uitgeschreven door de eReaders Groep werd haar verhaal opgenomen in het e-book De 25 beste winterverhalen van 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s