Zelluf doen!

Voordat ik bijna twee jaar geleden begon met schrijven aan ‘Zinloze vrouw’, was het mijn doel om een verhaal te schrijven dat de lezer vastgrijpt en niet meer loslaat. Een verhaal dat nog lang blijft nazinderen.
Daarin ben ik geslaagd! Zinloze vrouw grijpt je naar de keel en kruipt onder je huid. En dat vinden niet alleen de professionele proeflezers, maar ook verschillende uitgevers.
Keerzijde van de medaille is wel dat die uitgevers het niet aandurven het te publiceren, deels vanwege de heftigheid, deels omdat er misschien maar een klein publiek geïnteresseerd is in zo’n zwaar levensverhaal.

Gisteren kreeg ik de laatste afwijzing van ‘Zinloze vrouw’. Dit keer vond ik het dubbeljammer, niet alleen omdat ik het verhaal graag gepubliceerd wil hebben, maar ook omdat een samenwerking met deze uitgeverij me geweldig lijkt.
Het was wel (weer) een mooie, onderbouwde afwijzing. De reden waarom ze het niet willen uitgeven kan ik begrijpen en de complimenten over mijn schrijfstijl lijst ik in. Zo schreef deze uitgever o.a.:

Er is dan ook geen twijfel over het feit dat je absoluut kunt schrijven en dat je zo kunt schrijven dat je de lezer meeneemt het verhaal in.

Net als eerder ben ik ervan overtuigd dat het boek zeker een publiek heeft dat dit in deze vorm graag wil lezen, maar het is niet het genre boek wat wij uit willen geven.

En ook:

Het verhaal is zo donker en zwaar dat het je letterlijk naar de keel vliegt.

Ondanks dat ik echt even flink verdrietig was vanwege de afwijzing, heb ik niet lang getreurd. Ik ben meteen aan de slag gegaan want ik wil Zinloze vrouw nu zelf gaan uitgeven. Aan alle kanten krijg ik hulp aangeboden. Zowel op redactioneel gebied als met de opmaak (en het uitzoeken) van de omslag. En ik word enthousiaster en enthousiaster. Vanmorgen werd ik wakker met een grijns op mijn gezicht en vol ideeën over hoe ik dit project ga aanpakken. Het verhaal is er, het boek komt er! Wordt vervolgd.

2 gedachtes over “Zelluf doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s