Ontrouw

Zal ik dan maar uit de kast komen? Zal ik het maar gewoon bekennen? Ik ga hartstikke vreemd. Inmiddels een week of drie en het bevalt me uitstekend. Ze heeft me verleid met duizend redenen om voor haar te kiezen. María. Mijn geweldige, lieve María. Ze heeft Esmee en de personages van Droog genadeloos doen verbleken met haar complexe persoonlijkheid. Niets herschrijven. Dit keer niet eerst mijn manuscripten af maken, maar haar verhaal moet verteld worden, het moet eruit.

Nu loop ik het risico over te komen als een schrijver die haar personages laat stikken. Misschien ten dele. Maar van ‘Esmee’ en ‘Droog’ heb ik veel geleerd. Ik heb er geen spijt van dat ik aan die manuscripten gewerkt heb en wie weet ga ik er ooit mee verder. Wat ik geleerd heb is o.a. dat ik me er nu nog meer van bewust dat ik geen plotschrijver ben. Mijn verhalen moeten vanuit de personages verteld worden, de gebeurtenissen zijn daaraan ondergeschikt. Mijn personages zijn ingewikkelde, soms onnavolgbare persoonlijkheden. Ze slepen je mee in hun verhaal. María Verdad is er weer zo een. Door haar ogen maken we kennis met Noa (haar lief) en Max (haar lief?). Wat is de werkelijkheid en wat is haar werkelijkheid? Misschien zal daar altijd twijfel over blijven bestaan.

Natuurlijk zal ik ook flink moeten worstelen met dit verhaal. Schrijven gaat niet vanzelf. Inspiratie wordt je niet op een gouden dienblaadje aangereikt en de tijden dat ik in een schrijfflow zit zijn maar enkele minuten op een heel verhaal. Toch geniet ik er enorm van dit verhaal te schrijven, deze personages te doorgronden en neer te zetten zodat ze de lezers net zo meeslepen als ze met mij gedaan hebben.

Een gedachte over “Ontrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s