Kennismaking María (incl. fragmenten)

Heerlijk was het  om even bezig te zijn met een nieuw verhaalidee, met nieuwe personages, die ik stapje voor stapje leerde kennen.
Maar het lukt niet meer, werken aan meerdere verhalen tegelijk, en omdat ‘Esmee‘ nog lang niet af is, moet ‘María’ nog even wachten.
Toch wil ik jullie ook vast kennis laten maken met deze María en een klein stukje van haar verhaal. Daarna laat ik haar met rust, en zij mij, hoop ik.
Let wel: het zijn twee stukjes uit de eerste versie van het verhaal en aangezien er meestal 8-10 herschrijfrondes volgen, kan er nog veel veranderen.

Fragment 1:

De torenklok sloeg zes keer. Met mijn lege glas in mijn hand stond ik op en liep naar de keuken. ‘Chao, cariñas,’ zei ik tegen de kippen. Ik zette mijn glas op het aanrecht en liep naar het raam. Net op tijd, ik hoorde de auto de straat in rijden. Net als elke werkdag parkeerde hij zijn wagen half voor zijn woning, half voor de mijne. Symbolisch voor zijn verlangen naar mij. Verscholen achter het gordijn keek ik hoe hij zijn lange lijf uit de auto vouwde, zijn handen boven zijn hoofd rekte. Zijn rossige krullen dansten lichtjes in de wind, de zon maakte zijn glimlach voller. De mouwen van zijn overhemd waren opgestroopt. Een ander hemd dan de dag ervoor, hetzelfde als vorige week, alleen droeg hij het toen op donderdag, nu was het woensdag. Het stond hem, zoals alles hem stond.
Mijn wangen voelden warm en mijn mondhoeken krulden omhoog. Dit was een van de mooiste momenten van de dag.
Zodra hij uit beeld verdween, kwam ik weer in beweging. Licht als de vlinders in mijn buik, fladderde ik naar de keuken, schonk mijn glas opnieuw vol met wijn en zette een pan op het vuur.
Niet veel later klonk het gespetter van uitjes en vulde de heerlijke geur van ui en knoflook in olijfolie mijn keuken. Hier werd ik zo gelukkig van! Lekker eten, mooi weer en… Max.

Fragment 2:

‘Noa, ik wil dat je vannacht hier blijft.’
Ze weet het al voor ik het uitgesproken heb, ze mag nu niet weg. Gelukkig knikt ze. Tegelijk wilde ik dat ze nee had gezegd. Hoe moet het verder? Ik weet zelfs niet of de tinteling in mijn buik prettig is of storend, hinderlijk.
‘Maar dan slaap ik wel bij jou.’
Wat zegt ze nou? Ze bedoelt vast…
‘In bed.’ Haar stem klinkt zacht, verleidelijk.
Ik wil dit niet, het gaat te snel!
‘Nee,’ zeg ik zo beslist mogelijk. ‘Nee. Dat mag niet, kan niet. Misschien later.’
Wat zou Max ervan vinden als zij en ik… Ik met een vrouw? Een meisje nog. Madre mia, wat is het leven soms ingewikkeld.
Noa aait over mijn haar. ‘Je bent schattig als je zo onzeker bent,’ zegt ze plagend. ‘Het is goed, ik slaap wel op de logeerkamer.’
‘Nee.’ Dat voelt ook niet goed. ‘We slepen het matras naar mijn kamer en maken het daar op.’ Ik pers er een glimlach uit, half opgelucht om mijn eigen voorstel. Die lach van haar kan ik niet duiden. Wat denkt ze van mij? Wat wil ze van mij? Wat voelt ze voor mij?
Over wat ik voel kan ik kort zijn: liefde. Puur, intens. Toch durf ik daar niet aan toe te geven, bang voor wat er gebeurt als ik die kraan openzet. Daarbij natuurlijk Max. Vanmorgen toen ik de deur uit ging glimlachte hij naar me en knikte. Ik zou hem uit mijn hoofd moeten zetten, maar dit soort kleine uitingen van liefde geven me kracht om te blijven geloven in hem, in ons.
Noa, wat kijkt ze onderzoekend naar mij. Had ik ergens op moeten reageren? Pollo en Huevo, ze moeten eten voor ze op stok gaan. ‘Zo terug,’ mompel ik. Op haar vragende blik vul ik aan: ‘De kippen.’
Ze knikt.

5 gedachtes over “Kennismaking María (incl. fragmenten)

  1. Ik weet niet of het slim is om hierop te reageren, of ik dan je enthousiasme voor María’s verhaal aanwakker 🙂 Ga voor Esmée!
    Los daarvan, mooi onderwerp, María lekker in verwarring. Sterkte, María, nu je schrijfster met een ander verhaal verdergaat…

    • Waus, ik ben juist erg blij met je reactie! En ja, ik ga verder met ‘Esmee’. Daar ben ik ook heel enthousiast over. Merkte meteen ook dat het schrijven daaraan beter ging, nu ik weer de focus op één manuscript heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s