De schrijver leest…

… drie boeken tegelijk.
Boek 1 heb ik een poos geleden van broerlief geleend: ‘Het pantserhart’ van Jo Nesbo. Het is een spannend, goed geschreven boek, vol interessante wendingen en (korte) perspectiefwisselingen.
’s Avonds als man en ik vinden dat het bedtijd is, ren ik als eerste de trap op, duik met het boek in bed en verslind de pagina’s met mijn ogen. Zodra manlief ook in bed springt, schuif ik het boek onder het bed. Ik kruip toch nog altijd liever tegen hem aan dan tegen mijn boek. Oké, dat betekent dat ik hooguit tien minuten kan lezen, maar ik heb dan wel het beste van twee werelden.

Boek 2 heb ik vorige week voor mijn verjaardag gekregen. Manlief gaf het met de woorden: ‘Als schrijver en zeker met de kant die jij op wil is dit een klassieker die je gelezen moet hebben. ‘Slaughterhouse 5’ van Kurt Vonnegut. (Ik heb de Nederlandse vertaling, maar vind de Engelse titel mooier, vandaar.)
Dit boek lees ik als beloning na een goede schrijfdag, of als ik een pauze verdiend heb. Ik moet zeggen: ik ben nog niet ver, maar het is een boek dat me grijpt en niet loslaat!

Boek 3 heb ik mezelf cadeau gedaan: ‘Het geheim van de schrijver’ van Renate Dorrestein. Ik lees het 2x per week tijdens de zwemlessen van twee van mijn kinderen. Afhankelijk van hoe lief de jongste twee aan het spelen zijn, lees ik 0 – 30 minuten per keer.
Het is een heerlijk boek dat leest als een roman, maar waar je ondertussen heel veel van opsteekt. Daarnaast is het voor mij erg herkenbaar. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben die op die manier werkt.

En nu vlug aan mijn schrijfwerk, kan ik straks nog even Vonnegut lezen. 😉

Een gedachte over “De schrijver leest…

  1. Tijd vrij maken voor lezen, valt niet mee als je een gezin hebt met vijf kinderen, zelf schrijft. Maar soms lukt het je. Ik prijs me gelukkig dat ik soms bijna de hele dag kan lezen. Dat heeft natuurlijk te maken met de levensfase waarin ik zit. Een dag voor de klas staan, drie zeer volwassen dochters en veel vrije tijd.
    Lezen maakt gelukkig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s