En nu?

Waar ben ik mee bezig, nu ‘Goliath’ en ‘Zinloze vrouw’ klaar zijn?
Behalve wachten op hopelijk positief uitgeversnieuws en heel hard duimen draaien, zit ik natuurlijk niet stil. Op de eerste plaats ben ik hard bezig met ‘Esmee‘. Een verhaal waar ik in 2006 mee begon, in de hoop er een thriller van te maken. Oei, oei, oei, wat is dat slecht geschreven! Vette perspectiefwisselingen, slappe zinnen, vertellerig tot en met en absoluut niet spannend. Nee, dit verhaal moet niet herschreven worden, ik moet gewoon opnieuw beginnen. De personages zitten al jaren in mijn hoofd, die zijn goed! De essentie van het verhaal is ook goed en het is zeker niet saai. Maar het idee er een thriller van te maken moet ik loslaten. Is het sowieso nog wel spannend en noem je het een thriller als je vanuit de dader schrijft? Nee, ik ben geen thrillerschrijver. Mijn kracht ligt niet in het bedenken van een ingewikkeld plot. Mijn kracht ligt in het vertellen vanuit personages en dat is precies wat ik met ‘Esmee’ ga doen. Deze op het eerste gezicht gelukkig getrouwde vrouw, moeder van twee jonge kindjes, heeft een persoonljkheid die dicht in de buurt komt van een psychopate. Ik ken haar inmiddels door en door en vanuit haar ga ik het verhaal vertellen. Haar leven ga ik neerzetten. Afgewisseld met korte stukken vanuit het perspectief van de slachtoffers en haar man. Jammer van de 30.000 woorden die ik heb staan. Het moet anders, omgegooid, rigoureus!

Verder heb ik een erg leuk, magisch-realistisch verhaalidee, ‘Betoverd’. De komende maanden blijft het een verhaalidee dat voor mij stukje bij beetje duidelijk wordt. Personages die ik voorzichtig leer kennen. Niet iets waar ik dus druk mee aan het schrijven ben. Wel een verhaal waar ik soms een beetje van mag snoepen. Gisteren werd het einde duidelijk. Het begin (amper 500 woorden) heb ik ook al geschreven, maar er zijn nog zoveel onopgeloste vragen. De karakters hebben zich ook nog niet volledig blootgegeven aan mij. Ik ben heel benieuwd waar dit uiteindelijk toe leidt!

De rest van mijn manuscripten (Marein en Stormvloed) liggen even in de virtuele la. Eerst mijn focus hierop houden en als ik wat heb afgerond, komt het volgende wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s