Terug van weggeweest

Ik ben een tijdje blog-stil geweest. Dat had te maken met de drukte van de laatste schoolweken voor kerst, de voorbereiding van ons geslaagde Midwinterfeest en algehele moeheid.
Wat schrijven en proeflezen betreft heb ik niet stil gezeten. Naast het proeflezen van drie manuscripten, heb ik Goliath nog eens flink onderhanden genomen. Nu is het proefleesklaar en voer ik de laatste verbeteringen door, aan de hand van feedback.

Tijdens het wachten op mijn proeflezers, werk ik verder aan ‘Loslaten’. Een heftig verhaal dat door de herschrijf van nu nog een tikkeltje heftiger gaat worden. Ik zet het nl om van de derde persoon naar de eerste persoon. Nu wordt het echt het verhaal van Kim en kruip je als lezer (ik als schrijver trouwens ook) echt in haar hoofd, in haar gedachtenwereld. Het is erg leuk om zo’n grondige herschrijving te doen! Mooi meegenomen is dat ik door deze (voor mij nieuwe) manier van schrijven veel meer show dan tell gebruik én het manuscript wordt er een stuk langer van. Aangezien ik nooit echt lange verhalen vertel (maximum aantal woorden aan één verhaal zijn tot dusver 41000), is dat leuk!Dankzij mijn man heb ik trouwens een geweldige titel voor ‘Loslaten’! Maar die maak ik pas openbaar als het helemaal af en uitgeefklaar is. 😉

Kort fragment (let wel, het is de eerste versie)

De plek op mijn been waar zo-even zijn hand lag, gloeit net zo hard als mijn gezicht, dat er ongetwijfeld hartstikke rood uitziet. Ik kuch. Hij glimlacht. Zijn ogen staan warm. “Daar zitten we dan,” zegt hij. Een weinig hoopgevend begin van een gesprek. Misschien is het beter nog even samen te zwijgen voordat ondoordachte zinnen de verwachting verpesten. Maar hij begint te praten. Ik luister naar de klanken van zijn woorden en naar de melodie van zijn stem. Wat hij zegt dringt niet tot me door. Ik ben betoverd.
De bel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s