Schrijven is lastig!

Schrijven is erg leuk maar soms ook ontzettend lastig. Bijvoorbeeld als je een verhaal (in dit geval Goliath) om wil gooien. De spanning moet meer naar voren gehaald, er moet meer vaart in, maar ik wil wél dat de karakters overeind blijven en mijn geschrap mag dus niet ten koste van mijn personages gaan. Ik blijf ronddraaien in mijn eigen cirkeltje dus ik denk dat ik binnenkort mijn lief maar eens vraag om een brainstormsessie met me te houden. Misschien dat ik dan op nieuwe ideeën kom voor nog meer spanning in het verhaal.

Voor mijn Stormvloedproject heb ik inmiddels een basis boekenlijst liggen. Aangezien het binnenkort mijn verjaardag is, hoop ik stiekem (nou ja, niet heel stiekem want mijn wens is inmiddels bekend) een boek van de lijst te krijgen. Ik zoek nog specifieke informatie en die is lastig te krijgen omdat er vrij weinig bekend is over mijn hoofdonderwerp. Vaag? Ja, vaag. Ik wil nog niet kwijt waarover ik precies ga schrijven. Maar als je denkt dat je me kunt helpen aan info over de Late Middeleeuwen en bij voorkeur de jaren 1250-1300 in Noord-Nederland, stuur me dan vooral een berichtje via het contactformulier.

Schrijven aan Stormvloed wordt trouwens een totaal nieuwe ervaring. Mijn gewoonte is om heel intuïtief te schrijven en pas in tweede instantie te schaven, schrappen en na te denken over elk woord dat ik heb geschreven. Bij Stormvloed moet ik echter met zoveel rekening houden dat ik het intuïtief schrijven wel kan vergeten. Of misschien dat het wel gaat lukken als ik me goed heb ingelezen in die tijd en cultuur? We zullen het zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s