Paarse Nagellak

Onze levens gescheiden door onwetendheid en onwerkelijkheid kwamen voor het eerst samen, die nacht in het openluchttheater van ons onderbewustzijn. Nog voor de voorstelling begon, verklaarden we elkaar de liefde en de romantiek spatte van de tribune toen ik vroeg of jij mijn nagels wilde lakken. Je wilde. Behoedzaam pakte je het potje lila-lak van mij aan en begon voorzichtig, haast teder mijn vingernagels te lakken. Een droom; eenvoudig, maar zinderend van verlangen zich te ontdoen van de vroege ochtendnevel en zich te verenigen met het aardse leven.

Daar stond ik, worstelend met een jurk in de slaapkamer. Ik bleek sterker en won, de jurk gleed over mijn schouders, mijn haren glansden goud in het lamplicht en de spiegel was tevreden.

Op de tribune van het theater zocht ik zorgvuldig mijn plekje uit en wist dat ik goed zat. De show begon, ik gluurde voorzichtig naast me en was niet verbaasd jou te zien. Je keek strak vooruit, je niet bewust dat mijn droom op het punt stond over te gaan in het dagleven.
Was het de vibratie van mijn bonkende hart, verlangend naar het jouwe? Waren het mijn weelderige lokken, wapperend in de wind, zoekend naar jouw zachte hand om zich omheen te wikkelen? Of waren het mijn ogen die zich met weerhaken in jouw ziel vastklonken toen jij je omdraaide en me aankeek? Jouw lippen ontvouwden de mooiste lach ooit aanschouwd en je ogen verraadden herkenning. Je legde je hand in de mijne en je wist dat jij mijn droom was.
De toneelspelers staakten hun buiging, het publiek stopte met applaudiseren. De stilte weerkaatste tegen de hemelkoepel en ik vroeg met zachte stem:”Wil jij mijn nagels lakken?” Glimlachend pakte je het potje lila-lak van mij aan en begon zachter dan in mijn droom mijn vingernagels te beschilderen.

 

Dit korte verhaal is geschreven n.a.v. een droom. Het is gepubliceerd in een e-bundel met kerstverhalen.

7 gedachtes over “Paarse Nagellak

  1. Leuk! Ik had je 120W verhaaltjes al openstaan om te lezen. Vind je het goed als ik op dit blog een link plaats naar jouw blog? En het wordt hoog tijd dat ik zelf ook wat actiever ga bloggen. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s