Goliath + fragment

Wat hebben het heelal, standbeelden en de Nationale Recherche met elkaar te maken? Blijkbaar meer dan ik dacht, want ze komen allemaal samen in mijn nieuwste manuscript ‘Goliath’. Ik moet nu eerst flink gaan lezen en leren over deze onderwerpen, voordat ik verder kan met schrijven. Het blijft fascinerend om mee te maken hoe dit verhaal een eigen leven leidt. De verhaallijn die ik in het begin heb opgesteld ligt allang aan diggelen en vanmiddag heb ik zelfs één van mijn hoofdpersonages drastisch veranderd, van wannabe barbiepop in een stoere meid. De eerste versie van haar was teveel een antagonist van de hoofdpersoon en het was te ‘gezocht’. Nu klopt het en lukt het me ook vanuit haar perspectief te schrijven.
Een kort fragment vanuit het perspectief van de veertienjarige David. Het is nog maar een eerste versie van het manuscript, dus het kan nog helemaal veranderen, of zelfs geschrapt worden:

“Kan het wat zachter,” brult zijn moeder de kamer in.
“Nee,” mompelt hij zonder zich naar haar toe te draaien en zet de volumeknop nog wat hoger. De zucht van zijn moeder gaat verloren in de aanzwellende violen, ondersteund door pauken. Kippenvel krijgt hij als de sopraan even later inzet. Dit is mooi, dit is kunst, iedereen die dat niet snapt is achterlijk en verpest door deejays die de meest smakeloze artiesten aankondigen als grote wereldsterren. Alsof het wat voorstelt allemaal, de standaard beats, geile zangeresjes en stoere rappers. Op een enkele uitzondering na allemaal eenheidsworst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s