Proeflezer ‘Levenslast’ gezocht

Ik zoek er weer één: een (ervaren) proeflezer die me kan helpen met wat laatste specifieke vragen over mijn manuscript ‘Levenslast’ (= werktitel). Ik kan er niet voor betalen, maar ik bied wel aan om iets voor een ander te proeflezen of (als je in de buurt woont) een quiche of appeltaartje voor je te bakken.

Het verhaal in het kort:

Nienke is 40 jaar, moeder van twee pubers en gelukkig getrouwd met Aron, maar ze heeft het zwaar. Ze vecht tegen verstikkende angsten en grote onzekerheden. Vaak vindt ze zichzelf niets waard en het leven loodzwaar.

Dochter Charlotte is 14 jaar en één van de puberkinderen van Nienke. Het is voor haar niet altijd makkelijk om een moeder te hebben die zichzelf haat en pijn doet, al helemaal niet in een periode dat ze zelf ook worstelt met grote onzekerheden. Charlotte is namelijk voor het eerst echt verliefd, en de liefde blijkt ook nog wederzijds te zijn.

Een verhaal vol zware emoties maar toch luchtig geschreven vanuit het perspectief van een moeder en een dochter die ondanks hun eigen zorgen steeds meer begrip voor elkaar krijgen.

Hoewel het verhaal geïnspireerd is op borderline, heb ik dat niet genoemd in het manuscript. Ik wilde het open laten, er geen etiketje opplakken, zodat kinderen (14+) er bijvoorbeeld ook een algemene angststoornis in kunnen herkennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s